ATT Investments slaví úspěch na Le Tour de Bretagne

Na 58. ročníku Le Tour de Bretagne Cycliste (2.2) myslel tým ATT Investments především na dílčí úspěchy. Konečné výsledky ale překonaly veškerá očekávání. V extrémně náročné konkurenci je 6. místo Dana Turka v celkové klasifikaci obrovským úspěchem, který navíc podtrhují čtyři umístění v jednotlivých etapách do desátého místa.

Foto: Michaël Gilson/DirectVelo

 

Na startovní listině se mezi 25 týmy prezentovalo 13 develepoment týmů World a ProTeams. Tyto týmy nabírají nejlepší mladé jezdce po celé Evropě a leckdy i mimo ni. Pět českých jezdců ATT Investments, jmenovitě Jan Kašpar, Dominik Neuman, Filip Řeha, Daniel Turek a Šimon Vaníček, doplněných slovenským šampionem Matúšem Štočkem, by mohli papírově působit jako chudí příbuzní.

 

662cece73bdc3

 

Svými výkony v průběhu všech etap a výbornými výsledky nakonec předčili devět z třinácti rozvojových týmů. Kromě dílčích úspěchů, mezi které patří účast v denních únicích Dana Turka a Filipa Řehy, 12. místo Dana Turka v bodovací a 7. místo Filipa Řehy ve vrchařské soutěži a hlavně 10. místo Šimona Vaníčka, 8. Dominika Neumana a 6. a 7. místo Dana Turka, dosáhli na vynikají 6. místo v konečné klasifikaci.

 

GMKi1htXcAEO6Bn   662cd2772f1c2

 

Na první pohled by tenhle výsledek nemusel až tak upoutat, kdyby nešlo právě o tento etapový závod, kde se sešla mimořádná konkurence, kdy cyklisty leckdy potrápilo počasí, kdy se jezdilo vesměs na úzkých, mimořádně členitých venkovských cestách, případně se projíždělo technickými úseky ve městech a městečkách, a kde se závodilo od startu a přidávalo se v závěrech etap tak, že dosažené výsledky nemohly být ani náznakem výsledkem náhody nebo pouze štěstí.

 

66324a4967617   662cd27809eeb

 

Dan Turek byl po závodu spokojený "Kluci mi byli k ruce. Hlavně včera a dnes to bylo top. Ačkoli dnešní finále nebylo stavěné na mě, tak jsem velmi spokojený s tím, jak jsem tam jel. Když jsme sem jeli, tak jsme si říkali, že top deset by byla totální pecka. Takže šesté místo a k tomu čtyřikrát do deseti v etapách je totálně nad očekávání. Startovka byla extrémně kvalitní. Každý den totální řezanka! Když se koukneme na výsledky předešlých ročníků, tak lidi, co tu zajeli, chodí do World a ProTeams. Co se mě týče, řadím tenhle výsledek mezi tři nejvýznamnější v celkové klasifikaci za celou svou dosavadní kariéru!"

Jaromír Friede k závodu řekl "V poslední etapě extrémně náročný cílový okruh, totálně na férovku. Každý tam lítal, co mohl. Kluci vzorně pracovali pro Dana. Celkové šesté místo beru všema deseti. V tak náročném závodě a v tak těžké konkurenci, kde o nějaké náhodě nemůže být ani řeč, je to velký úspěch. Jsem z kluků doslova nadšený, co předvedli v průběhu všech etap, jak se posléze obětovali pro Dana, který jim to oplatil svým výkonem a umístěním. Misi Bretaň považuju za splněnou na sto procent. Kdyby mi někdo před startem řekl, že budeme čtyřikrát do deseti a přivezeme celkové šesté místo v závodě, kde se neustále závodilo, a to umístění bylo opravdu vybojované, tak bych to považoval za snovou předpověď. Fantastická atmosféra, výborně zorganizovaný závod a pro nás fakt bomba!"

 

IMG-20240426-WA0004   IMG-20240426-WA0002