ATT Investments trénuje přesně podle plánu

Tým ATT Investments dokončil první přípravný kemp ve Španělsku. Díky kvalitnímu zázemí, příhodnému počasí i absenci zdravotních komplikací se podařilo odtrénovat vše přesně podle plánu. Po vánočních svátcích jsou na programu laboratorní testy, po nichž následuje 10. ledna v prostorách Autorizovaného dealerství Mercedes Benz SAGA PRAHA oficiální představení týmu.

Foto: ATT Investments, Filip Bezděk 

 

Po dvou domácích soustředěních v listopadu absolvovali jezdci ATT Investments v prosinci první ze dvou španělských přípravných kempů. Tady už došlo na klasický silniční trénink. Cílem je připravit se co nejlépe na novou závodní sezónu, která začne na přelomu února a března v Chorvatsku a Řecku.

A bude na co navazovat. Podle žebříčku UCI k 19. prosinci je ATT Investments 40. týmem světa bez rozdílu kategorie! V počtu vítězství mu patří dokonce 31. místo.

 

409979554_801193385351825_1773468702380177893_n - kopie

 

Zázemí poskytl opět hotel Cap Negret ležící v blízkosti 25tisícového města Altea. Stejný hotel využívá řada dalších týmů včetně dvou z nejvyšší kategorie UCI – Bahrain Victorious a Jayco AlUla. Jezdcům ATT Investments se vyhnuly zdravotní komplikace a počasí bylo nadmíru příznivé, takže se podařilo odtrénovat přesně to, co bylo naplánováno.

Na kemp se dostavila kompletní sedmnáctka závodníků a s jedinou výjimkou ho také kompletní absolvovala. Jen Matyáš Fiala chyběl dva dny – během nich odletěl do belgického Namuru na Světový pohár v cyklokrosu a zase se vrátil zpátky do Španělska.

V týmu je osm nových tváří, jednou z nich je ještě v roce 2023 junior Jan Bittner: „Tohle bylo letos už třetí soustředění, což jsem v předcházející letech neměl a jsem za to moc rád. Servis máme v podstatě dokonalý.

 

Jan Bittner

Jan Bittner

 

Nováčkem, i když o něco starším, je 25letý polský závodník Bartosz Rudyk, který může porovnávat zkušenosti z působení v kontinentálních týmech Santic-Wibatech a Voster ATS: „Tým na mě udělal obrovský dojem. Je to hodně jiné než v předešlých týmech. Doufám, že následující rok bude významným milníkem v mé dosavadní cyklistické kariéře!“

 

Bartosz Rudyk

Bartosz Rudyk

 

Po vánočních svátcích čekají závodníky ATT Investments testy v laboratorních podmínkách, na které 10. ledna naváže oficiální představení týmu na tiskové konferenci v prostorách Autorizovaného dealerství Mercedes Benz SAGA PRAHA.

Většina závodníků, s výjimkou těch, kteří mají školní povinnosti, se následně přesune individuálně trénovat zpět do Španělska, aby se 8. února všichni opět sešli na druhém, 13denním týmovém soustředění.

Odtud už naskočí zpět do závodní sezóny. Jedna skupina zamíří do Chorvatska a druhá nabere směr Řecko.