Cyklisté ATT Investments zcela dominovali mezinárodnímu etapovému závodu Trenčínským regionem

O uplynulém víkendu neměli cyklisté ATT Investments naplánován žádný závod z kalendáře UCI. Tuto mezeru vyplnili účastí jednak na kritériu v Soběslavi, které dokončil na druhém místě Jan Kašpar, a především účastí na čtyřdílném mezinárodním etapovém závodě Trenčínským regionem. Na Slovensku zcela dominovali, když vyhráli všechny etapy, celkovou klasifikaci, bodovací i vrchařskou soutěž a stali se i nejlepším týmem.

 

Celkové pořadí 1. Štoček, 2. Dina, 3. Kováč (CAT Trenčín), foto Petr Kaltofen

foto: ATT Investments (@att.investments_team)

 

Cyklisté ATT Investments závodili i o tomto víkendu na dvou frontách. Jedna skupina ve složení Jan Kašpar, Petr Klabouch, Filip Chýle, Tomáš Jakoubek a Karel Camrda nastoupila v sobotu v rámci Carla kriterijní ligy k závodu v Soběslavi.

Suverénně nejvíc bodů v městském kritériu nasbírali dva závodníci. Zvítězil Šimon Vaníček (88) z ČEZ Cyklo Team Tábor před Janem Kašparem (74). Čtvrté místo patřilo Petru Klabouchovi a šesté Tomáši Jakoubkovi.

To podstatnější se odehrálo na silnicích v okolí Bánovců nad Bebravou. Od pátku do neděle tu proběhl Mezinárodní cyklistický etapový závod Trenčínským regiónem.

 

Pavel Kelemen, sobotní etapa, foto Soňa Niková

foto: @_sn_nphotography

 

Tady tým ATT Investments reprezentovala sestava Márton Dina, Matěj Stránský, Pavel Kelemen, Jiří Petruš, Matúš Štoček a Michal Schuran.

Závod se skládal ze čtyř částí. V pátek byly na pořadu dvě akce. Nejprve 4km časovka do vrchu na Jankov vršok a v podvečer pak kritérium v Bánovcích. To se však nezapočítávalo do celkových výsledků. V sobotu a v neděli se jely dvě okruhové etapy s centrem taktéž v Bánovcích nad Bebravou. První měřila 128 a druhá 153 km.

Na start se postavilo 120 cyklistů ze Slovenska, Česka, Maďarska, Polska, Rakouska a Srbska. Z českých se kromě ATT Invetsments prezentovali závodníci Dukly Praha, Roman Kreuziger Cycling Academy, LAWI junior team, TUFO PARDUS Prostějov, TJ Favorit Brno, Team Forman profiq Cinelli, DK Bikeshop Racing Team a čeští cyklisté ve slovenském RRK Group.

 

Sobotní etapa, ATT Investments pracuje na čele pelotonu, foto Soňa Niková

foto: @_sn_nphotography

 

Úvodní časovku vyhrál Márton Dina před Matúše Štočkem. Do kritéria rozdělili organizátoři peloton na tři části. Ve dvou, v nichž nastoupili závodníci ATT Investments, se stali nejúspěšnějšími v prvním případě Matúš Štoček a v druhém Pavel Kelemen.

Sobotní etapa se jela za vytrvalého deště a chladu a prověřila tak nejen výkonnost, ale i morálku závodníků. Skoro polovina jezdců v průběhu etapy to nedala a slezla z kola. V spurtu první skupiny byl nejrychlejší Pavel Kelemen. A stejné umístění si zopakoval i v neděli.

Závodníci ATT Investments v konečném hodnocení ovládli všechny etapy i vyhlašované soutěže vyjma juniorské kategorie, v které nesoutěžili.

 

340798946_541964541355586_8672910138931674286_n   340175787_181647798019752_8437186659372500324_n

foto: @_sn_nphotography

 

Celkovým vítězem se stal Matúš Štoček, bodovací soutěž ovládl Pavel Kelemen, vrchaře Márton Dina a byli i nejlepším týmem.

Byl to užitečný závod v době, kdy jsme měli pauzu v kalendáři závodů UCI. Čekali jsme víc od obou slovenských kontinentálních týmů, ale v průběhu obou klasických etap nechaly veškerou práci na nás. Kluci tahali od startu až k cíli, kdy se dopředu začaly cpát další týmy. Ale všechno jsme zvládli, jak nejlépe to bylo možné,“ zhodnotil etapový závod Petr Kaltofen.

Příští víkend čekají tým závody v polské Sobotce a od 19. dubna čtyřetapový Belgrade Banjaluka (2.2). O stejném víkendu se druhá skupina postaví na start dalších dvou závodů ŠKODA CUP, českého poháru mužů v silniční cyklistice v Krásné Lípě a České Kamenici.

 

(Zleva) Petruš, Štoček, Kelemen, Schuran, Dina, Stránský, foto Petr Kaltofen

foto: ATT Investments (@att.investments_team)