34 UCI bodů pro ATT Investments Pro Cycling Team hned v úvodu sezony

Slibný začátek sezony. Tým ATT Investments získal 13 bodů za 6. a 9. místo Dominika Neumana ve dvou jednorázových závodech v Chorvatsku a 21 bodů za 3. místo ve druhé etapě a 4. místo celkově na etapovém závodu z řeckého Rhodosu, které týmu přičetl Márton Dina.

Foto: ATT Investments, Filip Bezděk

 

429815641_982496450315348_4415607021271606055_n

 

Trofej Umag – otvírák sezony, na kterém letos soupeřilo na 28 týmů; dva na úrovni pro – Bardiani a Corratec, většina pak na úrovni Conti. Mezi nimi vyčnívaly kontinentální devo týmy Visma-LaB, Decathlon AG2R, Tudo nebo Q36.5. Zúčastnilo se také pět klubových týmů.

Početný peloton, všichni natěšení po zimní přípravě, déšť, profilově nepříliš náročný terén, vysoké tempo, a tedy i značné množství pádů. A také hlavní důvod, proč se při sobotní Trofej Umag utkala o vítězství sotva třicítka nejlepších. Výsledný rychlostní průměr 45,5 km/h za mokra a deště dokonale vypovídá o tom, jak se jelo.

Čas vítěze, kterým se stal nováček v dresu devo týmu Visma-LaB, 18letý britský cyklista Matthew Brennan, získala pouze necelá třicítka závodníků. Umístění na 6. příčce a prvních 10 UCI bodů Dominika Neumana lze za této situace považovat za velmi solidní výsledek.

 

IMG-20240302-WA0002

 

Dominik Neuman o závodu řekl: „Jeli jsme na Bartosze Rudyka, ale zdržel ho pád pár kilometrů před cílem. Z týmu jsem tak zůstal v první skupině sám. Možná jsem trošku víc váhal, nechtěl jsem začít spurtovat příliš brzo, pak jsem chvíli neměl kudy, takže z toho bylo nakonec šesté místo.

Nedělní Trofej Poreč probíhala podobně, pouze se dojíždělo do krátkého kopce. Dominik Neuman za podpory Bartosze Rudyka v samém závěru závodu tentokrát dosáhl na 9. místo a 3 UCI body.

Druhá skupina ATT Investments jela na řeckém Rhodosu Visit South Aegean Islands (2.2).

Na startu stálo 13 Conti týmů spolu s 8 klubovými, regionálními a národními. Celkem 26 národností. Obě etapy byly dost zvlněné a obě končily na kopci. I tady se hodně padalo, zvláště když se první etapa jela za mokra.

V úvodní etapě dojel Márton Dina v první zhruba 20členné skupině na 9. místě a ve druhé získal za 3. místo v 11členné první skupině bonifikační sekundy, což jej posunulo na konečné 4. místo.

Kluci dnes předvedli perfektní týmový výkon. Bylo škoda, že dnes moc nefoukalo. Jsem přesvědčený, že kdyby byl větší vítr, tak to, co kluci dnes předvedli, by přineslo větší efekt,“ řekl sportovní ředitel Vojtěch Řepa. „Do dalších závodů jsem optimista, protože speciálně po dnešku panuje v týmu výborná nálada nejen z výsledku, ale stejně tak z toho, jak se klukům dařilo spolupracovat. Naše vystoupení na prvním závodě tady na Rhodosu hodnotím velmi dobře,“ dodal Řepa.

 

IMG-20240303-WA0002