Nové pedály Look Keo Blade. Lehčí, odolnější, aerodynamičtější

Dokonalá fúze nízké váhy, aerodynamiky, podpory, odolnosti a nadčasového designu. Evoluci pedálů Look špičkové řady Keo Blade představila francouzská značka 24. l. 2024.

Foto: Look Cycle Instagram (@lookcycle)

 

 

Rychlejší než kdy předtím. Dokonalá fúze nízké váhy, aerodynamiky, podpory, odolnosti a nadčasového designu. Vylepšený model pedálů Look špičkové řady Keo Blade představila francouzská značka 24. l. 2024. Oproti svým předchůdcům nabízí vylepšenou kontaktní plochu, zdokonalenou aerodynamiku a vyšší odolnost.

 

look1

 

Evoluce legendy
První pedály Look Keo Blade způsobily revoluci hned po uvedení na trh v roce 2011. Jejich nadčasový design pracující s karbonovým plátem (blade), který slouží jako srdce pedálu místo standardní kovové pružiny, si okamžitě získal dlouhou řadu příznivců mezi profesionálními jezdci celého světa. Nejedno prestižní ocenění jen potvrdilo jejich kvality.

O deset let později zůstává původní cíl beze změn: navrhnout nejlepší silniční pedál na světě. Díky letům zkušeností, a především díky spolupráci s předními World Tour týmy je nový Keo Blade lehčí, odolnější a aerodynamičtější než kdykoliv předtím.

 

keo-blade-history-2

 

Dokonalé propojení
Pedály Keo Blade vynikají výjimečným poměrem výkonu a hmotnosti, a to díky ultralehkému designu a velké kontaktní ploše. Vznikla tak dosavadně nejlehčí konstrukce pedálů Look, která zároveň nabízí perfektní přenos síly.

 

Zvýšený komfort
Kontaktní plocha pedálů Keo Blade zajišťuje rovnoměrné rozložení tlaku pod chodidlem při každém šlápnutí do pedálů. Tato konstrukce minimalizuje riziko „horkých míst“ a nepohodlí nohou, a to bez ohledu na tuhost užívaných treter.

Prodloužená opěrná plocha se skládá ze tří nerezových plátů, které zvyšují stabilitu, snižují počet nežádoucích pohybů a boční naklápění během šlapání.

 

lookrez

 

Precizní zamknutí i odemknutí tretry
Exkluzivní technologie uhlíkových plátů poskytuje bezkonkurenční bezpečnost a umožňuje rychlé a pohodlné zacvaknutí i vycvaknutí tretry z pedálu i dokonalý pocit podpory. Těchto kvalit dosahují pedály i přesto, že jsou průměrně o 20 % lehčí než běžné systémy s kovovými pružinami. Pro preciznější a rychlejší uvolnění tretry ze zámku je pružina nastavena tak, aby se při vyklápěcím pohybu dříve ohnula.

 

Vysoká odolnost
Look si dal u nové edice pedálů Keo Blade záležet na každém detailu. Designované jsou tak, aby kombinovaly výkon, komfort a odolnost spolu s keramickými ložisky pro snížení odporu nápravy. K optimálnímu výkonu a vysoké odolnosti přispívá voděodolné mazivo a vylepšený systém těsnění.

 

look3