ATT Investments v čele s Šimonem Vaníčkem zcela ovládli RBB Tour. Ve Francii oblékl Jakub Otruba vrchařský dres, Michal Schuran zajistil čtvrtým místem v etapě nejlepší týmový výsledek

V uplynulém týdnu závodil ATT Investments na dvou frontách. Ve Francii na Tour de Loir et Cher (2.2) a v jižních Čechách na RBB Tour. Na českém závodě ATT zcela dominoval, když vyhrál klasifikaci jednotlivců, bodovací i týmovou soutěž. Ve Francii se tým dvakrát prosadil do první desítky. Nejlepší výsledek obstaral Michal Schuran 4. místem v poslední etapě. Jakub Otruba oblékl po druhé etapě vrchařský dres, aby v této soutěži nakonec získal 2. místo.

Foto: Tour de Loir et Cher, Pavel Kopecký (RBB Tour)

 

 

437733904_10226274019500066_2681404447237786620_n   435104328_878477510956745_4017238372142964638_n

 

Tour de Loir et Cher měl pět profilově nenáročných etap, přesto se hromadný dojezd konal pouze jednou. Jejich charakter nejlépe vystihl Daniel Turek: „Byl to etapák, kde si nikdo nedaruje ani 20 cm místa. Dobrzďuje se úplně na poslední chvíli. Pořád si to tam lidi posílají, jako kdyby jeli do cíle, a ono je přitom do cíle 150 km. Rychlostní průměry mezi 45 až 50 km/hod. Prostě jatka. Ve čtyřech z pěti etap dojel únik, ale ve dvou případech za to mohly pády 4 km před cílem."

V konkurenci 25 týmů, z nichž pět bylo záložními formacemi týmů z nejvyšších divizí UCI, se jezdci ATT Investments dokázali dvakrát prosadit do desítky. Po 9. místě Daniela Turka dojel v poslední etapě z úspěšného sedmičlenného úniku Michal Schuran: „Spurt jsem zahájil jako první na dvoustovce, nakonec z toho bylo o kousek čtvrté místo, což sice zamrzí, ale čtvrté místo ve Francii se počítá, takže za mě skvělý výsledek, za který jsem moc rád."

Jakub Otruba oblékl po druhé etapě dres nejlepšího vrchaře, další etapu o něj přišel, ale druhé místo udržel. Dan Turek byl na 21. místě nejlépe postaveným českým cyklistou, kterých tu bylo celkem 11 ve třech týmech.

 

IMG-20240411-WA0003

 

Na start RBB Tour se společně s šesticí ATT Investments postavily převážně domácí, ale také zahraniční klubové celky. Čtyři další se rekrutovali z kontinentální úrovně. Šimon Vaníček obsadil v úvodní časovce 3. místo, ve druhé etapě dospurtoval těsně 2. a v poslední už nenašel přemožitele. Kromě žlutého vyhrál i zelený dres nejlepšího jezdce v bodovací soutěži. ATT Investments jasně ovládl týmovou soutěž.

"Cílem bylo vyhrát celkově a pokud možno i etapu. V samotné etapě jsme se zaměřili hned na první rychlostní prémii, tam to ještě nevyšlo, ale v dalších už ano. Na cíl jsme si věřili také proto, že byl hodně technický a s Matyášem Fialou jsme tvořili dobrou dvojici. Po třetím a druhém místě v etapě se povedlo i vítězství, takže jsme hodně spokojeni," řekl Šimon po skončení poslední etapy.

 

rbb3 (10) - kopie

 

Šimon Vaníček tady vyhrál i loni, ale to bylo v podstatně slabší konkurenci. O tom, jak velká byla převaha pardubického týmu svědčí i fakt, že v první desítce patřilo pět míst právě ATT Investments.

 

rbb3 (16) - kopie   rbb3 (18) - kopie_1

 

Jaromír Friede (sportovní ředitel) řekl po závěrečné etapě: "Měli jsme víc lidí v pořadí. Prvotně jsme se zaměřili pochopitelně na Šimona. Na první prémii jsme otestovali vedoucího jezdce, zda do toho půjde. Nestalo se, Šimon měl navíc v dalších spurtech k ruce dalšího krosaře, Matyáše Fialu, a všechno to vyšlo k naší velké radosti dokonale.

 

rbb3 (20) - kopie