International Tour of Hellas. Bartosz Rudyk vyhrál po sehraném týmovém představení sprint pelotonu. Ten ale přenechal etapu třem uprchlíkům

Druhá etapa International Tour of Hellas (2.1) měla skončit sprintem pelotonu. Jenže v něm nepanovala jasná shoda na tom, kdo bude sjíždět tři uprchlíky. Ti na tom nakonec vydělali. Spurt pelotonu po výborném týmovém výkonu s přehledem vyhrál Bartosz Rudyk.

Foto: International Tour of Hellas

 

Na druhé, 170kilometrové etapě Tour of Hellas, čekalo na závodníky 1 680 výškových metrů. Většina z nich se odbyla v úvodních 70 kilometrech. Pak už jich bylo minimum. Odstartovalo se do deště.

Do denního úniku se dostala pětice jezdců a tři z nich nakonec slavili úspěch, když odolali letícímu pelotonu.

Spurt balíku, který dorazil se čtvrtminutovou ztrátou, vyhrál Bartosz Rudyk, kterého na dvoustovku dovezl na špici Dominik Neuman. O to větší škoda, že se uprchlíky nepodařilo dostihnout.

Jakub Otruba klesl v průběžném pořadí na 4. místo, ale z dobrých vrchařů před zítřejší královskou etapou před ním není nikdo.

 

20240515_Tour_of_Hellas_S1b_160851_NT2_204246

 

Bartosz Rudyk po etapě řekl "Kluci dnes odvedli skvělou práci, měl jsem perfektní leadout a jsem rád, že jsem vyhrál sprint pelotonu. Bohužel až za uprchlíky. Snad se v sobotu a v neděli naskytnou další příležitosti. Je to etapový závod a cokoli je možné."

K týmové strategii se vyjádřil Vojta Řepa "Spoléhali jsme na to, že únik sjedou Pro týmy, což se nestalo. Neměli jsme zájem dnes plýtvat silami. Zítra je na programu nejtěžší, a s největší pravděpodobností rozhodující etapa, a my chceme uspět v celkovém pořadí. V závěru předvedl Bartosz Rudyk excelentní výkon, škoda, že před ním byli tři lidi z úniku. Ale neděláme z toho nějaké drama, měl by mít další příležitosti. Teď se soustředíme na zítřek a já věřím, že Jakub Otruba s Mártonem Dinou uspějí."

Po dvou sprinterský etapách bude zítřejší závod něco úplně jiného. Na 160 kilometrech 4 200 výškových metrů, nejprve vrchařské jednička, pak dvě dvojky a cíl na prémii nejvyšší kategorie po 12km stoupání o průměrném sklonu 8,7 %.