Jakub Otruba první na Silesian Clasic, Márton Dina nejlepším domácím závodníkem na Tour de Hongrie

ATT Investments se minulý týden postavilo na start tří závodů; v Lucembursku na Fléche du Sud, v Polsku na Silesian Classic a v Maďarsku oblékl reprezentační dres Márton Dina na Tour de Hongrie. V Polsku Jakub Otruba zvítězil, v Maďarsku získal Márton Dina dres nejlepšího domácího závodníka, když v nabité konkurenci obsadil 13. místo.

Foto: ATT Investments, Filip Bezděk, Tour de Hongrie

 

Přestože byl polský závod (1.2) nováčkem v kalendáři UCI, sešla se na něm velmi slušná konkurence. Dominovali jí především domácí jezdci, a to včetně všech tří kontinentálních týmů.

Jelo se na technickém, profilově středně náročném okruhu. Jakub Otruba jel velmi aktivně, a díky tomu byl součástí rozhodujícího úniku. Čelit v něm musel početní převaze domácích. Dokázal však využít jejich zaváhání a do cíle přijet sólově na první pozici.

"Super výsledek. Pro nás cenné vítězství. Hlavně jsme rádi, že Kuba jde po zranění z úvodu sezóny do formy. Zejména před důležitými etapáky, na které cílí - Okolo Řecka a Okolo Norska. Všichni doufáme, že ji zhodnotí právě tam." Řekl k závodu týmový trenér Michal Bednář.

 

image3 (4)   image4

 

Na Tour de Hongrie, závodu druhé nejvyšší kategorie UCI, se na startu sešlo osm týmů z World a Pro úrovně včetně top jezdců světového pelotonu. V reprezentačním dresu nastoupil coby lídr týmu Márton Dina. Především díky umístěním v etapách s dojezdem na dlouhý kopec nakonec obsadil 13. místo a získal bílý dres coby nejlepší maďarský závodník.

"Závod začal dvěma profilově snadnými etapami. V dalších třech se ale závodilo na plný plyn a byly velmi náročné. Měl jsem ale hodně dobré nohy a dokázal se v kopcích pohybovat velmi dobře. Byly to opravdu prospěšné závodní kilometry, takže se nemůžu dočkat dalších závodů s ATT Investments." Vyjádřil svou spokojenost s výsledkem Márton Dina.

 

442428123_473239428554928_1329558360867118032_n

 

Na 73. ročníku Fléche du Sud (2.2) se sešla na kontinentální úroveň nadstandardní konkurence. ATT Investments sem nepřijel v nejsilnější sestavě, protože ho čekají v druhé polovině května dva významné etapové závody Okolo Řecka (2.1) a Okolo Norska (2.Pro).

Nejcennější umístění zaznamenal Filip Řeha, když mu ke konečnému 15. místu pomohla především skvěle zvládnutá časovka, v níž obsadil velmi dobré 8. místo.

"Kratší kopce mi celkem seděly, jelo se mi dobře. S výsledkem jsem spokojený. O to víc mě mrzí včerejšek, kde jsem ztratil, takže to mohlo být v celkovém pořadí lepší." Shrnul Filip Řeha stručně.

Tým se nyní soustředí na dva jmenované etapáky z UCI kategorie 1 a Pro, které startují 15., resp. 23. května. Aktuální výkonnost potencionálních lídrů Jakuba Otruby a Mártona Diny je v tomto ohledu příslibem, že by se na nich mohlo podařit dosáhnout hodně zajímavých výsledků.