Bohemia Gravel Cup 2024 odstartoval. Tubolito Gravel Trophy zná vítěze.

V sobotu 4. května v Hlinsku na Ratajích úspěšně odstartoval první závod gravelového seriálu Bohemia Gravel Cup 2024 – Tubolito Gravel Trophy. Kategorii mužů ovládl Tomáš Kalojíros, Jana Milec Jiřincová zvítězila v soutěži žen.

Foto: Lukáš Knoll, Pavla Feista

 

První závod Českého gravel poháru se měl původně odehrávat v jiné lokalitě, nicméně komplikace na trati způsobené počasím rozhodly jinak. Zrušenou akci však pořadatelé dokázali oživit a během jednoho měsíce zorganizovat jinde za zachování původního data konání. To by nebylo možné díky podpory firmy Schindler, a především značky Tubolito, která se stala hlavním partnerem akce. První závod gravelového seriálu Bohemia Gravel Cup 2024 s názvem Tubolito Gravel Trophy tak mohl úspěšně odstartovat v sobotu 4. května v Hlinsku na Ratajích.

 

DSC_0447   DSC_0414

 

Kvalitní účast závodníků

Na startu se sešla velice kvalitní účast závodníků. Na 60 km dlouhé trase se třemi okruhy se nejlépe prosadil Tomáš Kalojíros z týmu Pierre Baquette cycling, ve kterém aktuálně působí i cyklistická legenda Peter Sagan. V kategorii mužů bral s časem 1:48:38 první místo. V kategorii žen zvítězila s časem 2:19:00 Jana Milec Jiřincová z týmu TFD.

 

_DSC0609   _DSC0584

 

Tubolito na trase i v zázemí

Rakouské Tubolito, jakožto hlavní partner závodu, vyslalo na Tubolito Gravel Trophy nejen své zástupce, ale také zřídilo v zázemí stánek s ukázkou svých produktů a unikátních technologií, které používá při výrobě ultralehkých TPU duší. Na trase pak zajistilo servisní zóny pro závodníky, kde kromě bidonů nabízelo rezervní duše pro opravy defektů.

 

DSC_0404

DSC_0596   DSC_0616

 

Gravel Sudomír – druhý pohárový závod v Sudoměřicích

Druhý závod českého gravel poháru Bohemia Gravel Cup 2024 odstartuje již v sobotu 18. května v Sudoměřicích. Mimo jiné zde postaví z distribuce Schindler svůj stánek značka špičkových kol a pedálů LOOK, Fulcrum doveze prémiová zapletená kola, možné bude prohlédnout si přilby HJC, nebo si pořídit duše Tubolito v akci 1+1. Více o závodu se dozvíte na oficiálních stránkách gravel-sudomir.cz.

 

PXL_20240504_081045666