Oficiální představení týmu ATT Investments pro sezonu 2024

ATT Investments se v rámci české cyklistiky podařil husarský kousek. Vybudovat cyklistický tým, který se v minulé sezóně stal třetím nejlepším na evropské kontinentální úrovni. Ve středu 10. ledna oficiálně představil médiím a partnerům své složení na rok 2024.

Foto: Filip Bezděk

 

Do nové sezóny vstupuje ATT Investments se 17 závodníky ze čtyř zemí, z nichž je 8 nových. Kromě domácích jezdců se skládá ze slovenských, maďarských a polských zástupců. Vedle zkušených závodníků dostali šanci i tři loňští junioři.

 

Jaromír Friede   Vojtěch Řepa

Jaromír Friede, Vojtěch Řepa

 

Michal bednář

Michal Bednář

 

Proměnil a rozrostl se i realizační tým. Hlavní sportovním ředitelem je Jaromír Friede, pokračuje i Petr Dlask a jako nová posila nastoupil do této funkce Vojtěch Řepa. Nově tým angažoval trenérského specialistu Michala Bednáře. V oblasti sportovní medicíny mu bude pomáhat Petr Novák. Oficiálnímu představení předcházely výkonnostní testy, které jezdci absolvovali v H Centru Staré Hradiště u Pardubic.

 

Testy H Centrum

 

Většina závodníků se vrací do Španělska, kde se po individuálním tréningu zúčastní v polovině února druhého týmového kempu. Po jeho skončení začne na přelomu února a března závodní sezóna v Řecku a Chorvatsku.

Závodní program bude oproti předešlému roku rozsáhlejší a především kvalitnější. Výrazně se navýší počet závodů na západ od našich hranic nejvíce jich bude ve Francii, kde je v plánu devět etapovek. Kromě střední a východní Evropy se bude závodit také v Belgii, Nizozemsku, Dánsku, Lucembursku či Itálii.

ATT Investments představil i dva domácí klubové celky, s kterými bude úzce spolupracovat. Šanci v nich dostávají domácí cyklisté v kategorii do 23 let s možností probojovat se do sestavy ATT Investments. Jde o Ústecké Centrum Cyklistiky a nový plzeňský projekt ACS Developments.

Nejdůležitějšími akcemi zůstávají ty, které ATT Investments absolvoval i v uplynulé sezóně a kde ve většině případů dosáhl výborných výsledků. Jsou to závody vyšší kategorie jako Czech Tour a Okolo Slovenska, kterých bude celkem sedm. V případě druhé nejvyšší kategorie se jedná o soutěže Okolo Maďarska a nově i Okolo Slovinska.

Spolupráce se Zdeňkem Štybarem je stále v jednání. Do konce ledna by se mělo rozhodnout, zda a jakou formou bude s týmem spolupracovat. Vyloučena není ani varianta aktivního závodníka, ani role sportovního ředitele a mentora na závody vyšší kategorie.

 

Radim Kijevský a Miroslav Zadák

Radim Kijevský a Miroslav Zadák

 

Hlavním partnerem zůstává společnost ATT Investments. Její majitel Miroslav Zadák v rámci oficiálního představení řekl: „Obdivuji, jak se tým daří organizovat, jak roste a jakých výborných výsledků dosahuje. Což je přímo úměrné marketingové hodnotě vynaložených prostředků.“ 

K sezónním cílům se vyslovil majitel a manažer týmu Radim Kijevský: „Žádné konkrétní cíle si před sebe nestavíme. Snažíme se dělat práci možná víc jak na sto procent a výsledky se pak dostavují. Uplynulá jubilejní desátá sezóna je toho nejlepším důkazem.“