Spolupráce s ATT Investments je pro náš projekt zcela zásadní, říká manažer ACS Development


Majitel a manažer nejúspěšnějšího českého týmu ATT Investments podporuje aktivity klubů, které se zabývají výchovou cyklistů v mládežnických kategoriích. Nejnověji navázal spolupráci s nově vzniklým týmem ACS Development, který dává šanci osmi loňským juniorům. Jeho manažer Vladimír Kroc považuje spolupráci s Radimem Kijevským a ATT Investments za zcela zásadní.

Foto: Akademie cyklistických sportů, Ústecké Centrum Cyklistiky


O cyklistické talenty není ani u nás nouze. Bohužel se jich dlouhá řada vytratí v kritickém období přechodu z juniorské kategorie do soutěže mužů. Mimo jiné je to způsobeno omezenými možnostmi pokračování v kariéře s profesionální podporou.

To je jeden z důvodů, proč se Radim Kijevský angažuje v podpoře klubů, které se zaměřují na mládež. Již nějaký čas spolupracuje s Ústeckým Centrem Cyklistiky. V loňské sezóně dostal příležitost Filip Chýle, aktuálně probíhá úzká spolupráce s Carlo Montim s perspektivou angažmá od příštího roku.

Nejnověji se Kijevský začal angažovat v projektu ACS Development. Tento celek vznikl pod hlavičkou plzeňské Akademie cyklistických sportů, věnující se mládeži všech věkových stupňů. Přešlo do něj osm loňských juniorů. Všichni už něco odjezdili včetně reprezentačních startů a závodů v zahraničí, mají za sebou velmi slušné výsledky a i nejnovější testy, jimiž prošli, potvrzují jejich talent a perspektivu.

 

bratři Kobrové

Bratři Kobrové

 

Jedničkou v tomto směru by mohla být bratrská dvojice Richard a Robert Kobrové, když Robert se může nejčerstvěji pyšnit stříbrnou medailí z posledního juniorského šampionátu na silnici. Oba Kobrové společně s Vladimírem Krocem mladším prošli plzeňským týmem Roman Kreuziger Cycling Academy, bratři Ondřej a Daniel Šilhaví a Jakub Mayer přišli z KOVO Praha, Jakub Elbadri z Dukly Praha a Jan Řehoř z SK Petřín Plzeň.

Manažerem i trenérem týmu je Vladimír Kroc starší. „Zkušenosti, rady, doporučení, včetně závodního programu apod., organizační a materiálová pomoc Radima Kijevského, ale i obrovská motivace, kterou pro naše kluky ATT Investments představuje, jsou pro náš projekt naprosto zásadní!

Máme v plánu závodit jak v okolních zemích, tak především na domácích závodech, jako je český pohár, závody V4, RBB Tour či Okolo jižních Čech,“ říká Vladimír Kroc, který se výchově dětí a mládeže v ACS věnuje už víc jak deset let. „S ohledem na soupisku a například i na aktuální výkonnostní testy si myslím, že bychom mohli mít přiměřeně vysoké ambice.

 

Dres ACS Developmennt 2024

 

Tým je na sezónu připraven velmi slušně i po stránce potřebného materiálového a personálního zabezpečení. „Každým dnem mají dorazit z Itálie nové dresy od stejného výrobce, který je dodává i týmu ATT“ těší se Vladimír Kroc, který je majitelem trenérské jedničky. Na příchod dresů a pořízení studiových snímků tým váže i rozjezd sociálních sítí a týmových stránek.

Spolupráce s ATT Investments, největším a nejúspěšnějším českým týmem, je pro nás všechny silnou pobídkou a obrovskou motivací do práce, tréninků a hlavně závodů blížící se sezóny,“ uzavírá Vladimír Kroc.