Peggy Marvanová, Lapierre, Nový Zéland a Mistrovství světa v adventure racingu

 

Godzone. Jeden z vrcholů sezony adventure racingu odehrávající se v různých oblastech Nového Zélandu. Letošní 11. ročník se koná v oblasti Fiordland – na samotném jihu Jižního ostrova. Čtyřčlenné týmy postupně absolvují zhruba 250 km na kole, 150 km pěšky a přibližně 150 km pádlování. Drsné podmínky soutěže podtrhuje minimální podpora ze strany organizátorů – cestu, ubytování i podpůrné vozidlo si závodníci zajišťují sami. Už jen dostat se na závod v plném počtu, zdraví a se vším vybavením je malé dobrodružství. Vítězný tým je v cíli očekáván 5 dní po startu.

 

 

 

Peggy spolu s ultraběžcem Pavlem Paloncym odjela na ostrovy už před měsícem, aby si zvykli na tamější podmínky a naučili se v neznámém prostředí lépe orientovat. Jejich tým nepatří mezi favority – sport z Nového Zélandu pochází a bojují tak proti světové špičce v jejich domácím prostředí. Přesto se Peggy na Gotzone nesmírně těšila „Bude to pecka! Adventure racing na Novém Zélandu, odkud tento sport pochází a v jeho nejnáročnějším terénu – oblasti Fiordland. Větší zážitek ve světě AR neexistuje.

 

   

 

Momentálně už je závod v plném proudu a tým Fenix Multisport se startovním číslem 17. můžete sledovat v reálném čase na https://godzoneadventure.com/live/tracking/.

 

   

 

Cyklistické části závodu Gotzone absolvuje Peggy na biku ProRace SAT, na kterém si v minulosti dojela pro svá největší vítězství: první místo v extrémním závodu horských kol Tour Divide Race v roce 2017 a první místo v kategorii žen a druhé celkově na 8 000 km dlouhé trati American Trail Race, který začíná u Atlantického a končí u Pacifického oceánu.