Anne Terpstra z GFR Týmu opět na pódiu. Nicole Koller skončila s novým osobákem na sedmém místě.

Otvírák letošního Světového poháru se opět odehrál v Brazílii, tentokrát na dvou zcela nových místech. První závodní den Světového poháru se odehrál v Mairipora, malém městečku asi hodinu cesty od Sao Paolo. Druhé kolo se pak uskutečnilo sedm hodin cesty severně v místě zvaném Araxa. Přestože místa od sebe nebyla příliš vzdálená, závodní trasy nemohly být odlišnější. V Mairipoře čekala závodníky relativně lehká, ale o to rychlejší trasa, zatímco v Araxe nabrala soutěž dvojí charakter. První část trasy tvořily přírodní úseky a druhou téměř výhradně náročné skoky.

Foto: GFRT; Thomas W. Design

 

NJcWIGMg

 

Očekávání dua z Cape Epic, Anne Terpstry a Nicole Koller, nebyla pro první blok závodů zvlášť vysoká, přesto díky ostatním jezdkyním z GFRT zvládly dobrý vstup do sezony. V prvním závodu XCC letošního roku dosáhly uspokojivého výsledku, a sice 16. a 17. místa (Terpstra/Koller). Caroline Bohé pak skončila na místě 22. Po defektu v XCO soutěži Nicole Koller mírně zaostala za svými spolujezdkyněmi (15. Terpstra, 17. Bohé), ale i tak dosáhla obstojného 25. místa.

 

pFHZ8COg   nWDX_rzQ

nAE_jKoA

EkMHwbIg   pSPhe5hg

 

Následující týden byla trasa XCO opět charakteristická výraznými skoky a několika fyzicky velmi náročnými pasážemi. Nicole Koller se vedlo daleko lépe než předešlý závod a dokázala se podruhé v kariéře kvalifikovat s 8. místem do první startovní řady. Anne Terpstra dokončila soutěž na 18. a Caroline Bohé na 27 místě.

 

y_siHAgg   OaT9fRdg

 

Nedělní XCO závod zajistil několik pozitivních překvapení. Přes rozličné startovní pozice se Anne Terpstra a Nicole Koller v závodním poli rychle našly někde na 20. pozici a zbytek závodu spolu odjely ve stylu Cape Epic. Konstantní, vysoké tempo je dovedlo až do TOP10 a k závěru závodu útočily na pódium. V posledním kole se byla schopná Holanďanka urvat od své nejbližší soupeřky Jolandy Neff a zakončit na 5. místě. Přestože Nicole Koller byla nucená uznat porážku, zakončila na 7. místě, což je její nový osobní rekord, a proto byla více než spokojená. Caroline Bohé předvedla velmi konzistentní jízdu, která ji z 30. dovedla na 15. místo a finišovala tak jako nejlepší závodnice z Dánska. Ačkoliv Isla Short musela kvůli nachlazení vynechat, byl GFRT hodnocen jako nejlepší tým dne.

 

NgwUVbWw

 

Po návratu do Evropy je v kalendáři GFRT na řadě Evropský šampionát a třetí závod světového šampionátu, který se odehraje v Novém Městě na Moravě.