ATT Investments míří na svůj třetí francouzský dubnový etapák: Le Tour de Bretagne Cycliste

Potřetí v dubnu vyjíždí ATT Investments do Francie. Tentokrát na 58. ročník Le Tour de Bretagne Cycliste (2.2). Na kontinentální úrovni bychom jen těžko hledali kvalitnější konkurenci. I proto tým myslí především na dílčí úspěchy. Od absolvování sedmi mimořádně náročných závodních dnů si slibuje významný dopad do výkonnost svých jezdců v další části sezóny, a to včetně těch nejdůležitějších, které přijdou na řadu v červnu a červenci.

Foto: Filip Bezděk

 

Pro české kontinentální týmy je závod na západě Evropy vždy svátek. Neděje se tak totiž příliš často. Tým ATT Investments si však díky třetímu místu v UCI bodování evropských kontinentálních týmů v roce 2023 zajistil možnost významně zkvalitnit svůj závodní kalendář. Do této kategorie patří i tři dubnové etapové závody kategorie 2.2 ve Francii. Ardeny a Loir et Cher už má pardubický tým za sebou, ve čtvrtek se jako jediný český tým chystá na sedmietapový Okolo Bretaně.

 

Vaníček   Kašpar

 

Na startovní listině najdeme mezi 25 týmy 13 devo týmů World a ProTeams: Alpecin-Deceuninck, Arkéa-B&B Hotels, Astana Qazaqstan, Decathlon AG2R La Mondiale, dsm-firmenich PostNL, Groupama-FDJ, Lidl-Trek, Soudal-Quick Step, Visma-Lease a Bike, Intermarché-Wanty, Lotto Dstny, Q36.5 a Uno-X Mobility.

Očekávat, že v takto nabité konkurenci by mohla sestava ATT Investments ve složení Matúš Štoček, Jan Kašpar, Dan Turek, Dominik Neuman, Filip Řeha a Šimon Vaníček reálně uvažovat například na celkové stupně vítězů, je spíše nepravděpodobné. O to víc by to bylo úžasné, kdyby se to skutečně podařilo.

 

Neuman   Turek

 

Reálnější je myslet na dílčí úspěchy. A ty mají standardní podobu: účast v únicích, sběr bodů na rychlostních a vrchařských prémiích včetně případného zisku příslušného dresu, pódiové umístění v jednotlivých etapách. To je jeden ze dvou hlavních cílů, s kterými ATT na etapák míří.

Tím druhým je absolvování super kvalitních závodních kilometrů ve specifických podmínkách top kontinentální konkurence, které by měly přinést hlavní efekt v další části sezóny, kdy přijdou na řadu závody, které tým pro sebe považuje za nejdůležitější: MČR, Okolo Rakouska, Okolo Slovenska, Czech Tour.

 

Štoček   Řeha

 

V roli sportovního ředitele bude své svěřence koučovat Jarda Friede: "Prvotně považuju za důležité, aby se nám vyhnuly nemoci a pády, které nám komplikovaly situaci v úvodu sezóny. Bretaň je mimořádně těžký závod a pro některé naše kluky to bude křest ohněm, což by jim ale mělo do budoucna prospět. Zajímavý závod i výsledkově by to mohl být speciálně pro Matúše Štočka, který se po zdravotních komplikacích z úvodu sezóny dostává do velmi dobré formy a pohody. Naším hlavním cílem jsou dílčí úspěchy, které jsou důležité pro kluky a jejich sebevědomí, pro tým a jeho pověst i vůči pořadateli, abychom dokázali, že jsme velmi kvalitní tým, schopný rovnocenně závodit s těmi z cyklisticky nejvyspělejších zemí."