Cyklisté ATT Investments se chystají na tři závody - Tour d'Eure-et-Loir, Závod míru U23 a L´Etape du Tour de France

Po Tour de la Mirabelle (2.2) se český kontinentální tým ATT Investments chystá letos už podruhé do Francie. Šest závodníků se zúčastní Tour d´Eure-et-Loir (2.2), další pojedou Course de la Paix Grand Prix Jeseníky a dalších pět se v sobotu postaví na start české verze L´Etape du Tour de France.

foto: Tour d´Eure-et-Loir, ATT Investments / Filip Bezděk

 

Na Tour de la Mirabelle byl Márton Dina klasifikován na konečném 9. místě se stejným časem, jaký měl vítěz.

Tour d´Eure-et-Loir je také tříetapový, ale na rozdíl od Mirabelle nemá profilově výrazně náročnější etapu. Tomu odpovídají sestavy týmů včetně té od ATT Investments.

Lídrem by měl být sprinter Pavel Kelemen, společně s ním pojedou Mihkel Räim, Matúš Štoček, Gert Kivistik, Jiří Petruš a Petr Klabouch.

 

337151401_1907519282918396_8275214377250543691_n

 

Závod byl poprvé zařazen do kalendáře UCI v roce 2004. V roce 2021 tu zářili v kontinentálních týmech Kim Heiduk, který následně získal smlouvu v Ineosu, a Paul Penhoët, který ještě ten rok přestoupil do Groupama-FDJ.

Loňský ročník ovládli jezdci jednoho ze tří nejepších francouzských kontinentálních týmů s aktuálním názvem Van Rysel-Roubaix Lille Métropole Samuel Leroux a Valentin Tabellion, třetí skončil Emilien Jeanniére z Vendée U, mládežnické zálohy TotalEnergies, do které také následně přestoupil.

Letos startuje 23 týmů po šesti lidech. Jediná sestava z úrovně ProTeams bude Bolton Equities Black Spoke, dále se zúčastní 12 kontinentálních týmů, cyklokrosový Pauwels Sauzen-Bingoal s jedničkou Eli Iserbytem, národní výběr Švýcarska a zbytek tvoří domácí klubové celky, z nichž vynikají zmiňovaný Vendée U a AG2R Citroën U23.

Z kontinentálních týmů tu budou kromě ATT Investments nejlepší francouzské Roubaix, Nantes a St. Michel, development týmy Uno-X, Intermarché a Israel Premier Tech, dánský ColoQuick, australské týmy ARA a BrdigeLane, kanadský Ecoflo Chronos a polský Mazowsze. Celkem cyklisté 20 národností.

 

DSC09847

 

Co se týče kvality startujících týmů souzené podle počtu získaných PCS bodů je ATT Investments za Boltonem a St.Michel třetí nejúspěšnější.

Úvodní etapa měří 161 km a je jen mírně zvlněná, o čemž vypovídá 700 výškových metrů. Druhá je jako jediná profilově mírně náročnější, zvláště ve své druhé polovině. Na 189 km celkem 1800 výškových metrů. Třetí pak na 173 km vykazuje pouze 840 metrů. Je však nutné podotknout, že se nejedná o plochý, nýbrž zvlněný terén se spoustou kratších výjezdů. Je tedy příležitost, aby se i tady bojovalo v soutěži o nejlepšího vrchaře.

Posledních 60 km každé etapy je možné sledovat živě v přímém přenosu na stránkách závodu tour-eure-et-loir-cycliste.com nebo pod tímto odkazem.

ATT Investments se závodu účastní jako vůbec první český tým, který zde soutěžil. Matúš Štoček jej už přesto jel. V roce 2021 zde soutěžil za slovenský národní tým.

Do Závodu míru řazeného v kategorii U23 byli z ATT Investments nominováni do dvou českých týmů Karel Camrda, Matěj Stránský a Filip Chýle.

L´Etape se za ATT zúčastní Jakub Otruba, Márton Dina, Daniel Turek, Tomáš Jakoubek a Jan Kašpar.

 

DSC09766