JUNIOR cup 2023. Velký závod pro malé bikery se konal už po páté

Pátý ročník dětského závodu Junior cup opět zlomil rekord v návštěvnosti. A není divu. Akce, kterou v Hradci Králové připravuje Ghost team v čele s Janem Hruškou nabízí nejen závody, ale také bohatý doprovodný program.

 

IMG_0557   JuniorCup2023_DSC_7150

 

Dobré počasí, skvělá nálada a zejména sportovní duch se šířil Šimkovými sady, kde se letošní Junior cup 2023 odehrával. Na start se malí sportovci mohli postavit hned dvakrát. V dopolední dobrovolné časovce měli možnost vybojovat si dobrou startovní pozici a v hlavním závodě pak společně poměřit své síly. Z doprovodného programu vynikala show mistra světe v biketrailu Martina Šimůnka.

 

IMG_0200  JuniorCup2023_DSC_7221

JuniorCup2023_DSC_7173

 

Celým dnem provázel ředitel závodu Jan Hruška, který na časovce s nadšením startoval každého malého závodníka. K závodu řekl: „Na dětských závodech jsem sám začínal. Byl to první schůdek k dlouhé kariéře v proficyklistice. Teď se snažím udělat tento první odrazový schůdek dětem, které mají vše před sebou. Vize je, přiblížit alespoň z dětského pohledu co nejvíce atmosféru velkých závodu a vést děti k tomu, aby je kolo hlavně bavilo. Jsem rád, že se nám daří uspořádat JUNIOR cup a budeme se snažit závod stále posouvat. Vážím si obětavé práce dobrovolníků a podpory věrných partnerů. Vám všem patří VELKÉ poděkování!“ a nadšeně doplnil: „Už teď makáme na dalším ročníku, který bude 18. 8. 2024 a věříme, že se vyvede stejně dobře jako letošní.

 

JuniorCup2023_DSC_7299