SKS Mudrocker Front blatníkem roku 2024

Na konci loňského roku zveřejnil magazín enduro-mtb.com velký srovnávací test osmi předních blatníků určených pro horská kola. Utkaly se spolu výrobky prestižních cyklistických značek jako jsou Fox, Mucky Nutz nebo RockShox. Všechny zúčastněné předčila pověstná německá preciznost a nedostižná kvalita společnosti SKS Germany.

Foto: enduro-mtb.com (https://enduro-mtb.com/en/sks-mudrocker-front-mudguard-review-2024/)

 

Na konci loňského roku uspořádal magazín enduro-mtb.com velký srovnávací test osmi blatníků určených pro horská kola od předních cyklo výrobců. Srovnávány byly výrobky prestižních cyklistických značek jako jsou Fox, Mucky Nutz nebo RockShox. Všechny zúčastněné předčila pověstná německá preciznost a nedostižná kvalita společnosti SKS Germany.

 

Osm značek, osm blatníků, osm přístupů

Recenzenti porovnávali celkem 8 modelů MTB blatníků značek Fox, Mucky Nutz, Mudhugger, Riesel Design, RockShox, Slicy, Zefal a SKS různých velikostí i váhy, všechny určené pro využití na horských kolech.

 

Best_Mud_Guard_MTB_Review_Test_END_058_WEB_Res-8249

 

Co a jak přesně recenzenti u blatníků hodnotili?

Testeři se při hodnocení blatníků zaměřili na několik kategorií: účinnost v otázce ochrany jezdce a bajku (především obličeje a kluzáky vidlice) před blátem a dalšími nečistotami, hlasitost při jízdě, náročnost montáže a v neposlední řadě materiál a kvalitu zpracování.

Všechny blatníky recenzenti testovali několik měsíců na jim dobře známých trailech, a to na běžných víkendových vyjížďkách i na speciálních jízdách přizpůsobených probíhajícím testům. Testovací jízdy se snažili organizovat v co nejširší škále podmínek nejrůznějších variací tras, povrchů, počasí i náročnosti. Aby dosáhli co možná nejobjektivnějšího závěru, všechny blatníky testovali vždy v jeden den.

 

Mudguard_Vergleichstest_Details_WEB-Res-5431-600x400   Mudguard_Vergleichstest_Details_WEB-Res-5440-600x400

 

SKS Mudrocker Front nejlepším blatníkem roku 2024

MTB blatník Mudrocker Front podával přesvědčivé výkony během každého testu. Spolehlivě chránil obličej jezdce i kluzáky vidlice. Jeho montáž je díky páskům na suchý zip jednoduchá a nevyžaduje žádné nářadí a je možné jej rychle připevnit i během deštivého dne. Skvělým bonusem jsou pak přiložené ochranné samolepící pásky, díky kterým by nemělo dojít k poškrábání vidlice během jeho používání.

Celý test si můžete anglicky přečíst na webu enduro-mtb.com. V našich končinách se blatníky Mudrocker Front zabýval již před třemi lety tester Keli z dolekop.com, který o nich napsal podrobnou recenzi.

 

Mudguard_Vergleichstest_Details_WEB-Res-5424