Závodníci s plášti Continental dominovali Mistrovství světa v cyklistice

Celkem 13 umístění na pódiu v kategorii Elite napříč disciplínami silniční i horské cyklistiky získali na Mistrovství světa v Glasgow cyklisté s plášti Continental.

 

  • 5 zlatých, 1 stříbrná a 1 bronzová medaile v MTB Elite Downhill a Cross-country
  • 1 zlatá a 1 stříbrná medaile získané na dráze
  • 1 stříbrná a 3 bronzové medaile získané na silničce v kategorii Elite a časovkách

 

Celkem 13 umístění na podiu napříč disciplínami silniční a horské cyklistiky. Tak vypadá bilance největších úspěchů cyklistů na letošním Mistrovství světa, kteří vozí pláště Continental. Stali se tak stálicemi na pódiích šampionátu, který UCI letos pořádal, možná překvapivě, ve Skotsku.

Závody na MS jako vždy nabídly perfektní podmínky pro prověření plášťů Continental. Před zraky celého světa zářily především modelové řady Gravity a Grand Prix 5 000 TR, které potvrdily sérii získaných nezávislých ocenění i svou pevnou pozici mezi nejúspěšnějšími profesionály.

 

AB2_3253m

 

 

Řada plášťů Continental Gravity zářila na nejnáročnějším Downhillu na světě

Pláště Continental řady Gravity obula Valentina Höll, aby duhový dres Mistryně světa v Downhillu žen kategorie Elite zůstal i letos v Rakousku. Její tým RockShox-Trek Race se se značkou Continental spojil teprve na sezonu 2023 a Valentina už stihla na jejich pláštích získat dvě vítězství Světového poháru, a sice doma v Rakousku v Leogangu a ve Val di Sole v Itálii.

Po vítězství se Valentina Höll, úřadující UCI mistryně světa v Downhillu kategorie Elite, svěřila: „Jsem nadšená ze svého druhého vítězství na Světovém šampionátu. Ženské mistrovství ještě nikdy nebylo tak silně konkurenční a cítím velkou úlevu, když se domů vracím s duhovými pruhy na drese. Díky vybavení, a především správně zvolenému obutí do daných podmínek, jsem cítila silné sebevědomí a nebála se do závodu opřít naplno.

 

Vali kissing medal 2

 

Stejně tak tým Continental-Atherton, který značka Continental dlouhodobě podporuje, sklidil na mistrovství nejeden úspěch; V mužské kategorii Elite získal pro Velkou Británii zlato v Downhillu Charlie Hatton. Těsně za ním skončil skončil na druhém místě jeho týmový spolujezdec, Rakušan Andreas Kolb, který rovněž obouvá pláště Continental – na závod zvolil model Kryptotal.

UCI mistr světa v Downhillu 2023, Charlie Hatton, byl plný dojmů: „Vyhrát mistrovství světa je neskutečné! Ale vyhrát před domácím publikem, na kole postaveném mými přáteli a v týmu, kde druhé místo získá můj sparingpartner … ještě mi to celé nedošlo, nemám slov!

Úspěchy Valentiny, Charlieho i Andrease nejsou náhodou, ale předcházela jim léta spolupráce značky Continental s profesionálními závodníky a týmy, které se podílely na vývoji oceňované modelové řady plášťů Gravity pro MTB. Stejně tak se profi jezdci podíleli i na testech, které potvrdily, že pláště řady Gravity vynikají v obzvlášť drsných a sypkých podmínkách.

Kelsey Rollet, marketingový manažer Continental pro oddělení cyklistiky, řekl: „Jsem z Vali, Charlieho a Andiho nadšený. Roky jsem pozoroval, jak se jako profesionální závodníci vyvíjejí a posouvají vpřed. Kvůli počasí na MS, které se prudce proměnilo ze sucha v přívalové deště, se museli všichni tři potýkat s kameny, kořeny a spoustou vody, které bylo s každým kolem stále náročnější zdolat. V těchto podmínkách bylo naprosto stěžejní, aby měli plnou důvěru ve své biky a v pláště, které umožňují sebevědomou, agresivní jízdu bez ohledu na trakci a terén. Pláště Kryptotal od značky Continental jim přesně takové sebevědomí umožnily a bezesporu podpořily jejich prvotřídní výkony na trati.

 

WCh-MTB-XCO-WE_Peebles-016-large   WORLDS Fort William Finals-0788

 

Klasické závodní Cross-country pláště Continental znovu potvrdily své kvality

Pláště Continental RaceKing vynesly Toma Pidcocka z Velké Británie ke zlatu na Olympiádě v závodu XC a k bronzu v Short Tracku, zatímco Paulie Ferrand-Prévot z Francie si pro sebe zabrala nejvyšší příčky Olympijského pódia v XC i v Short Tracku na pláštích Continental Ruban. Nízký a velmi rychlý vzorek dovolil Pidcockovi udržovat rychlost i v utažených zatáčkách stejně jako na rovince, zatímco energii šetřící a rychle se odvalující pláště Ruban prokázaly ideální vlastnosti pro trailové podmínky, kterým čelila Ferrand-Prévot v Glentress Forest.

Během posledních tří sezon oba tito sportovci testovali prototypy plášťů Continental a jejich profesionální zpětná vazba byla stěžejní pro další vývoj MTB plášťů této značky.

 

AB2_4124

 

Alexander Hänke, produktový manažer cyklistických plášťů Continental, upřesnil: „S týmem Ineos jsme dlouholetými partnery a podporovat naše jezdce prvotřídním závodním materiálem byl vždy náš největší závazek. Když se Tom rozhodl zaměřit se na XC závody, byli jsme nadšeni, že na našich pláštích závodí tak multitalentovaný biker. Společně s Tomem a Pauline jsme připravili specifický design a konstrukci plášťů, které se plně shodují s jejich neskutečnými schopnostmi na biku. Díky tomu jim můžou plně důvěřovat a dát ze sebe do jízdy naprosto vše. Jsme hrdí na to, že jsme součástí úspěchů Toma a Pauline a také na to, že máme partnery, kteří nás tlačí a inspirují k vývoji těch nejlepších plášťů pro XC.

 

Pláště Grand Prix 5000 TR prokazatelně fungují na dráze i na silnici

Pojďme se ale podívat také na asfalt. Pláště z řady Continental Grand Prix 5000 TR podporovaly závodníky na jejich cestě k vítězství v časovkách i na silnici. Tadej Pogacar zvolil tyto pláště zaměřené na rychlost a zajistil si tak bronzovou medaili v kategorii Elite na jedné z letošních nejnáročnějších tratí Mistrovství světa.

Mezitím získala Cecilie Uttrup Ludwig bronzovou medaili v ženském Mistrovství světa v kategorii Elite s plášti Continental Grand Prix 5000 S TR, jejichž stěžejní vlastností je perfektní balanc mezi rychlostí, přilnavostí a dlouhou životností. Na jejich variantě Grand Prix 5000 TT TR pak získali Filippo Ganna a Josh Tarling stříbro a bronz v časovce.

 

GettyImages-1596883080 (1)

 

Na dráze pak kolegové z týmu Ineos-Grenadiers Fillippo Ganna a Dan Bigham získali zlatou a stříbrnou medaili pro Itálii a Velkou Británii v časovkách jednotlivců, když vezli rekordy lámající pláště Continental Grand Prix 5000 TT TR. Ty jsou designované pro nekompromisní rychlost a mimo jiné podporovaly také sportovce, kteří se v roce 2022 hnali za světovým UCI hodinovým rekordem.

Pláště Continental byli na letošním Mistrovství světa v cyklistice zkrátka nepřehlédnutelné a jsou neodmyslitelně spjaty s maximálním výkonem, spolehlivostí a vítězstvím.